Silver BMS 60V (16S)

690kr SEK

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Beskrivning

Vi introducerar våran nya serie med BMS, kallade Silver då de har silver färgade aluminium skal.

  • 2000W (40A / 8A) mått: 108*60*11mm

Effekten anger den högsta kompatibla effekten på lasten, oftast en elcykel, effekten anges för kontinuerlig drift. Därefter anges effekten för urladdning / laddning i Ampere. Överskrider du något av dessa så kan BMS gå sönder. De klarar betydligt högre effekt under en kort tid s.k. Peak current. Det är inte ett vetenskaplig begrepp då det aldrig anges tidsintervall. Använder du batteriet för en stepper motor som drar stora mängder under en kort tid men mycket frekvent rekommenderas BMS som klarar samma last kontinuerligt som motorn drar i peak. BMS med strömbrytarfunktion ska bara användas om du ska koppla in en strömbrytare direkt till BMS. Strömbrytarfunktionen bryter aldrig strömmen helt på BMS, den begränsar spänningen och släpper bara fram några mA. Det är så elektronik fungerar. Används de på en elcykel kommer den vara avstängd. Har den belysning etc som kan drar ström direkt från batteriet som kan fungera på bara någon watt så kan den dra ström ut batteriet. En strömbrytare på batteriet är ingen optimal lösning utan man ska alltid kunna stänga av elcykeln på elcykeln. Du ska därför alltid ta ut batteriet efter användning och använda strömbrytaren vid kortare förvaring (under 1 dygn).

Att installera ett BMS är inte som att byta en glödlampa. Det kräver grundläggande lödkunskaper och en kunskap DC elektronik. Det är mycket lätt att koppla fel och då går saker sönder. Vi säljer BMS till dem som vill ha samma höga kvalité som vi använder men vill göra det själva. Vi kommer inte skicka kopplingscheman eller assistera operationen. Då måste du lämna in batteriet och BMS byte går normalt på 1500 kr för att vi ska kunna garantera att det installeras korrekt och ge garanti på arbetet.

Alla BMS har grundläggande säkerhetsfunktion som skydd för under laddning och överladdning  samt kortslutning. De har balansering på 50mA vilket passar batterier på 5-50Ah.

OBS! Alla BMS är fullt fungerande och vi levererar inga defekta BMS. Du ansvarar själva för att ansluta alla sladdar korrekt och vi har inge möjlighet att lära dig hur du gör. Vi accepterar inga reklamationer eller returer av BMS då fel endast kan uppstå vid felaktig hantering.

Mer information

Vikt 200 g
BMS

20A / 8A, 30A / 8A, 40A / 8A