Varför ska du renovera ditt batteri?

Vi börjar med fördelarna med att köpa nytt. Den listan är kort så det går snabbt:

 • Du får ett helt nytt batteri och kan fortsätta använda det gamla som reserv
 • Du slipper vara utan ditt batteri i 1-2 veckor

Men fördelarna med att renovera ditt batteri är desto fler:

 1. Det är ofta mycket billigare, du sparar ofta flera 1000 lappar då det är ca 30-60 billigare att renovera.
 2. Batteriet håller längre sträckor. Vi uppgraderar i stort sett alltid kapaciteten med minst 15% mer än vad ett nytt batteri har så du kommer längre sträckor på en laddning.
 3. Vi kan uppgradera kapaciteten på ditt batteri! Detta är något de flesta kunder uppskattar enormt. Ibland kan vi få in dubbla kapaciteten i samma batteriskal och priset blir sällan ens i närheten av vad det kostar att köpa ETT nytt batteri. Vikten påverkas inte heller avsevärt då vi använder mycket energitäta celler.
 4. Ditt batteri får längre livslängd. De flesta nya elcykelbatterier är designade att hålla 2-3 år eller 3-5 år. Vi använder de bästa cellerna på marknaden så att ditt batteri ska vara användbart i upp till 10 år.
 5. Vi bygger alla våra batteripack till renoverade batterier för hand i Stockholm, Sverige. I stort sett alla andra får förlita sig på kinesiska fabriker som inte alltid levererar det man betalar för.
 6. Vi ger lång garanti på våra renoveringar. I dagsläget (2020) 700 dagars garanti. 1 år är standard på de flesta elcykelbatterier. Bosch/Shimano ger inte heller mer än 2 års garanti.
 7. Våra batterier kan förvaras i minst 6 månader utan underhåll. Vi byter nästan alltid (när det är möjligt) till våran egna elektronik som är mycket strömsnål och därför kan batterier förvaras mycket längre utan underhållsladdning utan att tappa spänning och kapacitet.
 8. Våran garanti täcker inte väta men vi gör vårt bästa för att skydda ditt nya batteri genom att där det är möjligt skydda mot väta och har vädertåliga BMS, vattensensorer och liknande.
 9. Funkar inte batteriet som det ska efter renovering kan vi i vissa fall köpa tillbaks det. Det gäller även om du till exempel får elcykeln stulen eller liknande. Det gäller dock inte alla batterier.
 10. Vi använder endast de bästa cellerna på marknaden så även om olyckan är framme är våra batterier mycket säkrare för stötar, kortslutning, överladdning och värme. Något som ofta saknas på de kinesiska cellerna.
 11. Till de flesta äldre elcyklar (som är mer än 3-5 år) är det svårt att få tag på nya batterier, för vissa helt omöjligt. Det är inget problem för oss! Vi älskar gamla elcyklelbatterier!

Det finns ytterliggare många andra anledningar men dessa bör ge dig en bra bild i vilka fördelarna är mot att köpa. Klimat och miljönytta ej inräknat.