Rea!

Kopplingsur för batteriladdning

139kr SEK

I lager

Kategorier: ,

Beskrivning

Många har efterfrågat just Kopplingsur för att kunna underhållsladda batterier på ett säkert sätt. Vi har inte hittat några som är uppkopplade och kan programmeras men dessa har vi hittat som är pålitliga, testade av oss och helt tysta.

Laddning av batterier är det absolut vanligaste orsaken till att de börjar brinna. Låter man batteriet och laddaren vara ihopkopplade och det är något fel på batteriets BMS så den inte stänger av laddningen (vilket det kan vara på många privatimporterade kinesiska batterier) så kan det börja brinna. Där för är det bäst att begränsa tiden laddaren får ström från vägguttaget. Har men ett 10Ah batteri som laddar på 2A så är det klart på ca 5 timmar. Då kan man ställa in timern på 6 timmar för att säkert veta att batteriet inte kommer kunna överladdas.

Det andra man kan använda timern till är att underhållsladda batteriet över vintern. Vi skulle helst vilja ha en timer som endast är igång i 30 minuter en gång per månad men vi har inte hittat något sådant. Men vi har en idé om att använda 2 stycken timers så kan vi nog uppnå just den effekten. Se mer i videon nedan. Men med dessa kan man ställa in så batteriet laddas i max 30 minuter per dag, vilket hindrar vissa känsligare batterier från att dö.

Max ström: 16A (3690WW), en laddare drar ca 80W.
Intervaller: 15 min-24 timmar
Vikt: ca 160 gram
Effekt: Timern drar ca 1-2W när den är på.

Rabatt:

2 st ger 10% rabatt.

Mer information

Vikt 180 g