Introducerar smarta BMS

Kommer numera kunna erbjuda smarta BMS till en del 36V batterier, främst Ecoride men också Off Course, Goodwheel, Crescent m.m. De ryms dock INTE i Protanium eller Promovec batterier.

För att använda smarta BMS behöver du en smartphone med android och appen Xiaoxiang . Den finns inte på marknaden så måste du kunna installera tredjeparts appar i din telefon (lås upp för det i inställningarna). Det ska också gå att använda ett PC program med en speciell modul men det är inget vi jobbar med just nu.

Sätt på Blåtand och öppna appen så hittar du snabbt ditt BMS.

 

 

De inställningar som går att ställa in är de ovan.

 

 

 

Det är dock informationen om ditt batteri som du kan få ut som gör detta så intressant.

 

Bäst är nog kanske att du enkelt och grafisk kan se den exakta statusen på varje cellgrupp under laddningen!

 

 

Under själv laddningen kan du också få extra koll och övervaka spänning, ström, temperatur etc.

 

Startskärmen på appen visar också ström, temperatur och laddning. Och som det ser ut så ska den efter några cykler även kunna ha koll på hur många km kvar du har på batteriet! Detta är dock inte testat ännu!

Notera att detta är första generationen smarta BMS och det kan finnas en del buggar, någon meny kan vara på kinesiska, alla funktioner kanske funkar på ditt batteri/mobil etc. Vi gillar dock att vara i ledningen och detta är något som kommer bli standard på de flesta elcykelbatterier men kan du inte vänta så finns det redan nu!

Har du 24V (30A), 48V (60A), 52V (100A), 60V (50A) eller 72V (100A) så har vi även BEGRÄNSAT antal smarta bms så kolla med oss om du är intresserad!

Programvara

Appen man använder heter Xiaoxiang och finns för android. Du måste öppna din android för att kunna installera appar utanför Google Play. Det finns också en PC version men då behöver man en extra blåtand mottagare (beställningsvara).

En kund har också meddelat at den finns i en betalversion för iphone för 1 dollar.

Frågor:

  • Kan vem som helt ansluta till den?
    Ja, blåtand funkar så, men du kan ställa in lösenord så ingen annan kommer åt den.